SYTUACJE KRYZYSOWE W BIOASEKURACJI ŁAŃCUCHA ŻYWNOŚCIOWEGO

Sesja naukowa pod patronatem Głównego Lekarza Weterynarii
w ramach konferencji VETFORUM

Łódź, 7 kwietnia 2018

Sesja jest uhonorowaniem działalności naukowej i dydaktycznej
prof. dr. hab. Jacka Szczawińskiego

Moderator sesji - dr hab. Krzysztof Anusz, prof. SGGW w Warszawie.

W sesji wezmą udział wykładowcy z dziedziny bezpieczeństwa żywności i wizerunku, specjalizujący się w reagowaniu na sytuacje kryzysowe.

Program obejmuje zagadnienia związane z bezpieczeństwem żywności i reagowaniem kryzysowym na etapach od produkcji pierwotnej do przetwórstwa żywności:

  1. Ogólna charakterystyka kryzysów w gospodarce żywnościowej
  2. Bioasekuracja w produkcji pierwotnej żywności
  3. Choroby zakaźne zwierząt wolno żyjących przenoszone przez żywność
  4. Administracje rządowe wobec kryzysów - na przykładzie Inspekcji Weterynaryjnej
  5. Elektroniczna kontrola urzędowa jako narzędzie w zapewnieniu bezpieczeństwa żywności
  6. Food defence – obrona żywności w przemyśle spożywczym
  7. Fałszowanie żywności.

Sesja skierowana jest do lekarzy weterynarii realizujących zadania z zakresu urzędowej kontroli żywności oraz do osób wykonujących zadania PIS, IJHAR-S, PIORIN.

Szczegółowy program

Informacje organizacyjne:

Czerwiec 2018
P W Ś C Pt S N
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1

Znajdź nas

facebook

Google Plus