Sprawozdanie z realizacji programu monitorowania oporności w 2018 roku

 

0650-02-19 PIWet rekomendacje terapeutyczne trzoda chlewna

 

Kategoryzacja stosowania antybiotyków

 

Klauzula informacyjna

odnośnie zasad przetwarzania danych osobowych

Administratorem danych osobowych jest Krajowa Izba Lekarsko-Weterynaryjna z siedzibą przy Al. Przyjaciół 1 lok. 2, 00-565 Warszawa.

Inspektorem ochrony danych w Krajowej Izbie Lekarsko-Weterynaryjnej jest Mirosław Zakrzewski. Jest to osoba z którą można kontaktować się w sprawach dotyczących przetwarzania danych osobowych i praw z tym związanych. Kontakt możliwy jest drogą mailową: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript. lub listownie pod adresem Krajowa Izba Lekarsko-Weterynaryjna, Inspektor Ochrony Danych,  Al. Przyjaciół 1 lok. 2, 00-565 Warszawa.

Zbieranie i przetwarzanie danych następować będzie jedynie w zakresie niezbędnym do załatwienia Państwa sprawy, w tym udzielenia odpowiedzi na korespondencję. Podstawą prawną przetwarzania danych jest art. 6 ust. 1 lit. a), c), e) lub f) ogólnego rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r.

Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, za wyjątkiem sytuacji, gdy przetwarzanie danych jest wymogiem ustawowym i nie wymaga uzyskania Państwa zgody. Przetwarzane dane będą przechowywane przez okres niezbędny do załatwienia danej sprawy, a po tym czasie przez okres wskazany przepisami prawa. Dane te nie będą przekazywane innym podmiotom, w tym do państw trzecich, chyba że obowiązek taki wynika z przepisów prawa. W oparciu o przetwarzane dane administrator nie będzie podejmował zautomatyzowanych decyzji, w tym decyzji będących wynikiem profilowania.

W związku z przetwarzaniem danych przez Administratora posiadają Państwo w szczególności prawo do żądania od Administratora dostępu do swoich danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania danych osobowych bądź wniesienia sprzeciwu wobec takiego przetwarzania, przenoszenia danych, cofnięcia zgody na przetwarzanie danych osobowych w każdym momencie - wycofanie zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej wycofaniem, należy mieć również na uwadze, iż cofnięcie zgody skuteczne będzie jedynie w przypadku gdy podstawą przetwarzania jest udzielona zgoda. Oprócz powyższego przysługuje Państwu również prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.

Fundacja Lekarzy Weterynarii „Senior”, której celem jest niesienie pomocy materialnej potrzebującym jej lekarzom weterynarii i ich rodzinom uzyskała status organizacji pożytku  publicznego.


Możliwym jest zatem przekazanie na rzecz Fundacji kwoty wynikającej z wyliczenia 1% podatku dochodowego w rozliczeniu rocznym za poprzedni rok.

W celu przekazania 1% podatku dochodowego od osób fizycznych w zeznaniu podatkowym za poprzedni rok należy podać następujące dane:


Fundacja Lekarzy Weterynarii „Senior”

 
Numer KRS – 0000278939

Nr konta Fundacji Lekarzy Weterynarii „SENIOR”:

68 1020 1156 0000 7502 0076 6402

PKO BP S.A. XV Oddz. Centrum Warszawa  

 

Dzięki ofiarodawcom w przyszłym roku możliwe będzie udzielenie pomocy wielu lekarzom weterynarii, którym jest ona niezbędna w trudnych sytuacjach życiowych.

Poniżej przedstawiamy stanowisko Krajowej Izby Lekarsko-Weterynaryjnej w sprawie planowanej podwyżki podatku VAT na produkty lecznicze weterynaryjne skierowane do Ministerstwa Finansów. 

treść pisma

Numer
treść (PDF)

Data podjęcia

Tytuł

Załącznik(i)

6/2013/VI 25.09.2013 w sprawie powołania członka Rady Fundacji Lekarzy Weterynarii "SENIOR"    
5/2013/VI 25.09.2013  w sprawie wygaśnięcia mandatu członka Rady Fundacji Lekarzy Weterynarii "SENIOR"   
118/2013/V 21.03.2013 w sprawie powołania członka Rady Fundacji Lekarzy Weterynarii "SENIOR"    
117/2013/V 21.03.2013 w sprawie wygaśnięcia mandatu członka Rady Fundacji Lekarzy Weterynarii "SENIOR"   
47/2011/V 17.10.2011  w sprawie powołania członka Rady Fundacji Lekarzy Weterynarii "SENIOR"   
46/2011/V 18.10.2011  w sprawie stwierdzenia wygaśnięcia mandatu członka Rady Fundacji Lekarzy Weterynarii "SENIOR"   
44/2011/V 20.06.2011 w sprawie zatwierdzenia uchwały Nr 2/2011 Rady Fundacji Lekarzy Weterynarii "SENIOR" załącznik
obwieszczenie 22.12.2010 w sprawie ogłoszenia jednolitego tekstu Statutu Fundacji Lekarzy Weterynarii "SENIOR" załącznik 
26/V/2010 18.08.2010 w sprawie zatwierdzenia uchwały Nr 2/2010 Rady Fundacji Lekarzy Weterynarii "SENIOR" załącznik  
18/2010/V 24.06.2010  w sprawie powołania członków Rady Fundacji Lekarzy Weterynarii "SENIOR"  
17/2010/V 24.06.2010 w sprawie odwołania członków Rady Fundacji Lekarzy Weterynarii "SENIOR"  
66/2007/IV 12.03.2007 w sprawie powołania Rady Fundacji Lekarzy Weterynarii "Senior"  
65/2007/IV 12.03.2007 w sprawie ustalenia statutu Fundacji Lekrzy Weterynarii "Senior" załącznik
64/2007/IV 12.03.2007 w sprawie utworzenia funduszu założycielskiego i funduszu działalności gospodarczej Fundacji Lekarzy Weterynarii "Senior"  
55/2006/IV 08.12.2006 w sprawie powołania Rady Fundacji Lekarzy Weterynarii "Senior"  
54/2006/IV 08.12.2006 w sprawie ustalenia statutu fundacji Lekarzy Weterynarii "Senior"  załącznik
41/2006/IV 02.06.2006 w sprawie powołania członka Rady Fundacji Lekarzy Weterynarii "Senior"  
40/2006/IV 02.06.2006 w sprawie odwołania członka Rady Fundacji Lekarzy Weterynarii "Senior"  
32/2006/IV 10.03.2006 w sprawie powołania Rady Fundacji Lekarzy Weterynarii "Senior"  
31/2006/IV 10.03.2006 w sprawie poddania Fundacji Lekarzy Weterynarii "Senior" nadzorowi ministra  
30/2006/IV 10.03.2006 w sprawie utworzenia funduszu założycielskiego Fundacji Lekarzy Weterynarii "Senior"  
29/2006/IV 10.03.2006 w sprawie zatwierdzenia stututu fundacji Lekarzy Weterynarii "Senior" załącznik
28/2006/IV  10.03.2006 w sprawie utworzenia fundacji na rzecz lekarzy weterynarii  
Czerwiec 2021
P W Ś C Pt S N
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4

Znajdź nas

facebook

Google Plus