SYTUACJE KRYZYSOWE W BIOASEKURACJI ŁAŃCUCHA ŻYWNOŚCIOWEGO
Sesja naukowa pod patronatem Głównego Lekarza Weterynarii
w ramach konferencji VETFORUM
Łódź, 7 kwietnia 2018
Sesja jest uhonorowaniem działalności naukowej i dydaktycznej
prof. dr. hab. Jacka Szczawińskiego
Moderator sesji – dr hab. Krzysztof Anusz, prof. SGGW w Warszawie.
W sesji wezmą udział wykładowcy z dziedziny bezpieczeństwa żywności i wizerunku, specjalizujący się w reagowaniu na sytuacje kryzysowe.
Program obejmuje zagadnienia związane z bezpieczeństwem żywności i reagowaniem kryzysowym na etapach od produkcji pierwotnej do przetwórstwa żywności:
- Ogólna charakterystyka kryzysów w gospodarce żywnościowej
- Bioasekuracja w produkcji pierwotnej żywności
- Choroby zakaźne zwierząt wolno żyjących przenoszone przez żywność
- Administracje rządowe wobec kryzysów – na przykładzie Inspekcji Weterynaryjnej
- Elektroniczna kontrola urzędowa jako narzędzie w zapewnieniu bezpieczeństwa żywności
- Food defence – obrona żywności w przemyśle spożywczym
- Fałszowanie żywności.
Sesja skierowana jest do lekarzy weterynarii realizujących zadania z zakresu urzędowej kontroli żywności oraz do osób wykonujących zadania PIS, IJHAR-S, PIORIN.
Informacje organizacyjne:
- Miejsce konferencji: Hala Expo Łódź al. Politechniki 4, Łódź
- Data konferencji: 7 kwietnia 2018 – SESJA VI – HIGIENA I BEZPIECZEŃSTWO ŻYWNOŚCI
- Opłaty zgłoszenia
- Formularz zgłoszeniowy