Warunkiem zakwalifikowania do druku artykułów naukowych (poglądowych, klinicznych i kazuistycznych, dotyczących higieny żywności i pasz oraz na temat leków) jest uzyskanie pozytywnej opinii recenzentów.

Wyboru kompetentnego w danej dziedzinie recenzenta dokonuje redaktor naczelny. Kierowany do recenzenta tekst jest pozbawiony cech umożliwiających identyfikację autorów. W przypadku gdy recenzent sugeruje poprawki maszynopis wraz z tekstem opinii przesyłany jest do autora. Recenzent pozostaje anonimowy.

Gdy autor uważa, że recenzent niesłusznie zdyskwalifikował artykuł opracowanie może zostać skierowane do kolejnego recenzenta.
Październik 2017
P W Ś C Pt S N
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5

Znajdź nas

facebook

Google Plus